Nieuws

CBS: Laagste aantal faillissementen van deze eeuw

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In februari 2018 zijn er 48 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari.

Dat meldt het CBS. Dit is het laagste aantal in een maand uitgesproken faillissementen sinds 2001. De meeste faillissementen in februari zijn uitgesproken in de handel.

"Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In februari 2018 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau van deze eeuw", aldus het CBS.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 217 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 41. Nummer twee zijn de financiële instellingen; daarvan gingen er 32 failliet. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.