Nieuws

Detailhandel zet meer om

De detailhandel heeft in januari 3,5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume was 2,4 procent hoger.

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet, aldus het statistiekbureau. Bij non-food realiseerden winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de drogisterijen en parfumerieën de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de winkels in meubels en huishoudartikelen en de winkels in recreatieartikelen groeide. De winkels in consumentenelektronica en de winkels in schoenen en lederwaren begonnen het jaar met omzetverlies.

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in januari 1,5 procent meer omgezet dan in januari 2017. Het verkoopvolume kromp met bijna 1 procent, aldus het CBS. De omzetgroei is toe te schrijven aan de supermarkten. De omzet van de speciaalzaken kromp. Het verkoopvolume was zowel bij de supermarkten als de speciaalzaken lager dan een jaar eerder.

Online werd ruim 22 procent meer omgezet.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.