Nieuws

Flynth treedt toe tot Foundation for Auditing Research

Flynth treedt toe als sponsor en wetenschappelijk participant tot de Foundation for Auditing Research (FAR), als eerste niet-oob-accountantsorganisatie.

De FAR is in oktober 2015 opgericht als onafhankelijke schakel tussen de academisch wereld en auditkantoren, in aansluiting op aanbeveling 5.10 van het verbeterplan 'In het publiek belang' van de accountantssector. De focus ligt op academisch onderzoek naar factoren die bepalend zijn voor de controlekwaliteit. Deelnemende kantoren stellen via een wereldwijd unieke samenwerking hun actuele (geanonimiseerde) dossiers open voor wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan kennis over de drivers van auditkwaliteit. 

"We zijn verheugd met de aansluiting van Flynth. Niet alleen vanwege FAR's ambities om wetenschap en praktijk in het brede accountantsberoep dichter bij elkaar te brengen. Maar ook omdat Flynth qua profiel van audit, samenstelpraktijk en advies, een interessante en relevante aanvulling is op het beroepsbrede wetenschappelijke perspectief", aldus Olof Bik van de FAR. 

Marcel Blöte, bestuurslid Flynth: "Het is zonde voor zowel het brede accountancyvak als voor commerciële en publieke organisaties als de wetenschappelijke kennis exclusief blijft voor één specifiek segment. Als accountant voor middelgrote en kleinere organisaties ervaren wij ook de kwaliteitsdrive en de noodzaak om wetenschappelijke kennis praktisch toepasbaar te maken voor onszelf, onze opdrachtgevers en daarmee aan de samenleving als geheel. In het segment waar wij ons op richten, leven eigen formele en culturele behoeften en spelen andere nuances een rol dan bij multinationals. Deze dienen ook een plek te krijgen in het vernieuwende wetenschappelijke onderzoek dat FAR doet. Mede door onze betrokkenheid zal dat vorm krijgen." 

Flynth treedt toe als sponsor van de FAR en gaat bijdragen aan het formuleren van onderzoeksthema's. Daarnaast stelt het accountantskantoor haar dossiers - conform de daarvoor geldende regels - op verzoek open voor wetenschappelijk onderzoek.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.