Nieuws

Kabinet: 48 miljoen voor groener transport

Om de transportsector groener te maken trekt het kabinet de portemonnee. Het gaat om 48 miljoen euro, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Bijna de helft gaat naar de Topsector Logistiek. "Ik ga ervan uit dat de sector dit extra budget gebruikt om (...) ervoor te zorgen dat Nederland als distributieland snel emissiearm en waar mogelijk emissieloos te maken", aldus de staatssecretaris.

Een deel van het resterende bedrag van 25 miljoen euro is bestemd voor de bouw van zeven waterstoftankstations. Verder worden hiermee onder meer bedrijven gecompenseerd om elektrische bestelwagens te kopen. Daardoor kunnen stedelijke centra schoner worden bevoorraad. In oktober maakte het ministerie al 30 miljoen euro extra vrij voor verduurzaming van deze bedrijfstak.

Ondernemersorganisatie Evofenedex reageert ingenomen. Volgens de vertegenwoordiger van bedrijven die met eigen vracht- en bestelauto's hun winkels bevoorraden, brengt dit besluit emissievrije bevoorrading in binnensteden in 2025 weer een stuk dichterbij. "Deze bedrijven hebben een steuntje in de rug nodig om versneld hun oudere vracht- en bestelauto's te vervangen voor nieuwe elektrisch aangedreven voertuigen. Dit is goed voor de binnensteden, de economie en het milieu.'' 

Bron: ANP

Gerelateerd

Nieuws

Leen Paape: 'Neem afscheid van tirannie aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken'

Het kapitalisme en de marktwerking hebben ons grote welvaart en vooruitgang gebracht. Echter, door ons huidige corporate governance-systeem is de stabiliteit en toekomst van de samenleving in het geding gekomen. Het moet in onze economie niet alleen om winst en aandeelhouderswaarde draaien, maar ook om het creëren van duurzame waarde, voor iedereen. Dat stelt prof.dr. Leen Paape RA RO CIA in zijn oratie, waarmee hij gisteren de leerstoel Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit aanvaardde.

x 1

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.