Nieuws

SBR Banken publiceert definitieve versie nieuwe vastgoedtaxonomie

SBR Banken publiceert vandaag de definitieve versie van de nieuwe vastgoedtaxonomie, de VT12.

De vastgoedtaxonomie moet ervoor zorgen dat vastgoeddata sneller, slimmer en beter wordt uitgewisseld tussen partijen in de commerciële vastgoedwereld en de banken. Eerder publiceerde SBR Banken al de alfa- en de bèta-versie van de VT 12. De uiteindelijke implementatie van de VT 12 in de benodigde software volgt in juni, om de markt de tijd te geven de nieuwe taxonomie te implementeren.

De vastgoedtaxonomie vormt de basis voor digitalisering en standaardisering van met name taxatiegegevens en huurlijsten. Deze manier van werken biedt volgens SBR Banken voordelen aan alle gebruikers.

"Zo krijgen aangesloten taxateurs en beleggers sneller inzicht in de status van panden en vastgoedportfolio’s. Hierdoor kunnen zij gerichter werken en kan er minder tijd worden besteed aan het verzamelen en invoeren van data. Winstpunt voor de banken betreft optimalisatie van risicobeheer en verhoogde efficiëntie. Ook kan hiermee worden voldaan aan de vraag van toezichthouders om meer transparantie in de vastgoedmarkt", aldus SBR Banken.

De vastgoedtaxonomie betekent een uitbreiding van de diensten van SBR Banken, dat ook al de uitwisseling van financiële rapportages verzorgt tussen ondernemingen, intermediairs en banken.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.