Nieuws

'Klimaatverandering raakt ook bankenwereld'

Klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie kunnen ook grote invloed hebben op de financiële wereld. Het is daarom belangrijk dat financiële toezichthouders klimaatrisico's goed in het oog houden en nadenken over hun eigen rol hierbij.

Dat zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag op een belangrijk internationaal congres in Amsterdam.

In de hoofdstad zijn toezichthouders uit meer dan dertig landen bijeen om te praten over het beheersen van klimaatrisico's en het wegnemen van eventuele belemmeringen voor groene investeringen. Ook gouverneur Mark Carney van de Bank of England en het hoofd van de Franse centrale bank, François Villeroy de Galhau, houden een speech.

Het gaat om de eerste bijeenkomst van centrale banken op dit vlak. Het initiatief hiertoe komt van een eind vorig jaar opgezet duurzaamheidsnetwerk van de toezichthouders. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan de inspanningen die nodig zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Nieuws

Leen Paape: 'Neem afscheid van tirannie aandeelhouderswaarde en kortetermijndenken'

Het kapitalisme en de marktwerking hebben ons grote welvaart en vooruitgang gebracht. Echter, door ons huidige corporate governance-systeem is de stabiliteit en toekomst van de samenleving in het geding gekomen. Het moet in onze economie niet alleen om winst en aandeelhouderswaarde draaien, maar ook om het creëren van duurzame waarde, voor iedereen. Dat stelt prof.dr. Leen Paape RA RO CIA in zijn oratie, waarmee hij gisteren de leerstoel Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit aanvaardde.

x 1

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.