Nieuws

Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief midden- en kleinbedrijf

Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland.

Het fonds is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het mkb en de kennisinstellingen te helpen financieren. Het nieuwe fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam (UvA), het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Het Innovatiefonds Noord-Holland richt zich op het verstrekken van leningen tijdens de zogenoemde Proof-of-Conceptfase van de ontwikkeling van een nieuw product of proces binnen het mkb. In deze fase is er een uitgewerkt idee op papier, dat nog in praktijk gebracht moet worden bijvoorbeeld door het bouwen van een prototype. De holding bedrijven van de UvA, het AMC en de HvA helpen kennis vanuit de instelling beschikbaar te maken voor markt en maatschappij.

De eerste aanvragen voor ondersteuning kunnen vanaf medio juni 2018 worden gedaan. Er is daarbij speciale aandacht voor initiatieven op het gebied van circulaire economie, duurzame mobiliteit en energietransitie en op het gebied van gezondheidszorg. In de eerste fase is er 12,5 miljoen euro beschikbaar waarvan Europa 5 miljoen euro bijdraagt.

In totaal komt er op termijn 21 miljoen euro beschikbaar voor het fonds. De provincie Noord-Holland draagt in totaal 8 miljoen euro bij. Naar verwachting gaan er nog meer kennisinstellingen deelnemen in het fonds.

Zie ook: Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.