Nieuws

'Bloemisten geplukt door btw-verhoging'

De voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent heeft desastreuze gevolgen voor bloemisten. Volgens onderzoek in opdracht van branchevereniging Vereniging Bloemisten Winkeliers (VBW) staan door de verhoging honderden banen op de tocht. Ook vreest een groot deel van de bloemisten voor het voortbestaan van zijn zaak.

De verhoging van het tarief kost bloemisten ruim 52 miljoen euro aan omzet, zo berekende economisch onderzoeksbureau Decisio. Daarnaast staan zeker vierhonderd banen op de tocht, wat neerkomt op 4 procent van het totaal. Verder betekent een dergelijke btw-stap voor circa 15 procent van de drieduizend winkeliers mogelijk einde oefening.

Met een actie op het Plein in Den Haag vlakbij de Tweede Kamer vraagt de VBW woensdag samen met de brancheorganisaties voor ambulante handel CVAH en de groente- en fruitspecialisten ADN aandacht voor de nadelige gevolgen. De effecten in andere branches zullen volgens de VBW ook niet veel anders zijn. De partijen roepen gezamenlijk de politiek op de plannen te herzien.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.