Nieuws

Aangepaste VIA-regeling op komst: meer mogelijkheden voor noordelijk mkb

Vanaf 2 juli 2018 wordt het voor noordelijke mkb'ers mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen voor de VIA 2018 plus.

Met de komst van deze vernieuwde VIA-regeling – opvolger van de huidige Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2018 – wordt het behalve voor het ontwikkelen van een nieuw product, dienst of procedé, ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor organisatie-innovatie.

Organisatie-innovatie

Binnen het onderdeel organisatie-innovatie kan een mkb'er subsidie krijgen voor het inschakelen van een externe deskundige voor advies, begeleiding of coaching bij het vernieuwen van zijn organisatie- of verdienmodel, inclusief de implementatie hiervan. Ook is het mogelijk om gezamenlijk een externe deskundige in te schakelen om nieuwe samenwerkingen vorm te geven gericht op het benutten van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

Nieuw voor de onderneming

De verbreding van de VIA-regeling houdt tevens in dat een idee vanaf 2 juli 2018 nieuw voor de onderneming mag zijn. Binnen de huidige VIA geldt nog de voorwaarde dat het idee wereldwijd nieuw dient te zijn.

Ruimer voorschot

Bij toekenning van de VIA-subsidie zal bovendien voortaan 40 procent van het verleende bedrag meteen worden uitbetaald. Ondernemers hoeven dit bedrag dan dus niet meer voor te financieren, waardoor ze sneller aan de slag kunnen met hun innovatie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, onder andere ook over een 3 juli 2018 te houden informatiebijeenkomst over de VIA 2018 plus, op: https://www.snn.nl/nieuws/meer-mogelijk-binnen-de-via-2018-plus.

Aanvragen voor de huidige VIA kunnen overigens nog tot en met 1 juli 2018 worden ingediend.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.