Nieuws

Fiscaal surfen - Week 24

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Winst uit onderneming

Kabinet wil aftrekpercentage EIA in 2019 verlagen naar 45 procent
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft het evaluatierapport van de Energie-investeringsaftrek (EIA) naar de Tweede Kamer gestuurd.

Belastingdienst: spoedreparatie fiscale eenheid onuitvoerbaar
De spoedreparatie die staatssecretaris Snel van Financiën heeft opgenomen in zijn recente wetsvoorstel, is niet uitvoerbaar. Dat is de mening van de Belastingdienst, zo valt op te maken uit het advies dat de Raad van State eind mei heeft gestuurd over de reparatiewet.
(Bron: Accountancy Vanmorgen)

Fiets van de zaak

Kabinet trekt portemonnee om forenzen op de fiets te krijgen
Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wil dat 200 duizend extra forensen binnenkort hun auto laten staan en in de plaats daarvan op de fiets naar hun werk zullen gaan.

Dividendbelasting

Petitie tegen afschaffen dividendbelasting
Tax Justice Nederland is een petitie begonnen tegen het afschaffen van de dividendbelasting. Het samenwerkingsverband van onder meer FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib is donderdag met een campagne begonnen, in aanloop naar het indienen van het wetsvoorstel om de dividendtaks af te schaffen.

Overdrachtsbelasting

Beleid ondernemersfaciliteiten overdrachtsbelasting geactualiseerd
De overdrachtsbelasting kent een aantal ondernemingsfaciliteiten in de vorm van vrijstellingen. De Staatssecretaris van Financiën heeft bij besluit van 25 mei 2018 een aantal besluiten betreffende het beleid inzake de ondernemingsfaciliteiten overdrachtsbelasting geactualiseerd en samengevoegd.
(Bron: EY)

Overig

Snel: Kamer niet goed geïnformeerd over fiscus
De Tweede Kamer is de afgelopen jaren niet goed geïnformeerd over de problemen bij de Belastingdienst. Het ministerie van Financiën deelde stapels rapporten maar die waren "niet diepgaand en systematisch genoeg" om inzicht te krijgen in wat er precies aan de hand is, erkent staatssecretaris Menno Snel.

Besluiten

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.