Nieuws

Nieuwe, verruimde VIA-regeling voor innovatief mkb Noord-Nederland

De Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2018 plus is gepubliceerd.

De regeling betreft de al aangekondigde, verruimde opvolger van de Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2018. Doel van de nieuwe regeling is het vergroten van het vermogen om te vernieuwen in het mkb in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen.

Subsidie kan worden verstrekt aan een mkb-onderneming die op het moment van aanvragen een vestiging heeft in de provincies Drenthe, Fryslân of Groningen en daar ondernemingsactiviteiten uitvoert.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • de ontwikkeling van een product, dienst of procedé; of
  • organisatie-innovatie.

De subsidie voor de ontwikkeling van een product, dienst of procedé bedraagt 35 tot 50 procent van de subsidiabele kosten en maximaal 100.000 euro per project. De subsidie voor organisatie-innovatie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten en maximaal 12.500 euro per project.

Aanvragen kunnen van 2 juli 2018 tot en met 1 juli 2019 worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Het subsidieplafond bedraagt 10,9 miljoen euro, waarvan 10 miljoen euro voor de ontwikkeling van producten, diensten of procedés en 900.000 euro voor organisatie-innovatie. Beide deelplafonds worden verdeeld op volgorde van ontvangst van de aanvragen.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.