Nieuws

Innovatiefonds Noord-Holland van start: 21 miljoen euro voor innovatief mkb

Het Innovatiefonds Noord-Holland (IFNH) is van start gegaan. Doel van het nieuwe fonds is het stimuleren en ondersteunen van innovatieve projecten in het mkb binnen de provincie Noord-Holland.

Het dit voorjaar al aangekondigde fonds is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de holdingbedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en de Hogeschool van Amsterdam en Sanquin. Voor het fonds is een budget van 21 miljoen euro beschikbaar, waarvan 12,5 miljoen euro voor de periode 2018-2023 (het zogeheten eerste fondsdeel).

Vanuit het fonds kunnen converteerbare leningen worden verstrekt aan mkb-ondernemers en startups (jonger dan vijf jaar oud) die ontstaan vanuit de kennisinstellingen.

Leningen kunnen worden verstrekt ten behoeve van de zogeheten Proof-of-Conceptfase (PoC) van de ontwikkeling van een duurzaam en innovatief product of proces. In deze fase is er een uitgewerkt idee op papier dat nog in praktijk gebracht moet worden, bijvoorbeeld door het bouwen van een prototype.

De omvang van de lening is minimaal 50.000 euro en maximaal 300.000 euro.

Aanvragen kunnen via de website worden ingediend bij het Innovatiefonds Noord-Holland. Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie en worden behandeld in volgorde van ontvangst zolang er middelen beschikbaar zijn.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.