Nieuws

Meer omzet in detailhandel

De detailhandel zette in mei van dit jaar ruim drie procent meer om dan in dezelfde periode vorig jaar. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Vooral de online omzet groeit sterk.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Zonder die correctie was de omzet van de detailhandel ruim vier procent hoger dan in mei 2017.

De omzet van winkels in non-food groeide in mei met bijna één procent. Winkels in doe-het-zelfartikelen, waaronder ook keukenwinkels en bouwmarkten, realiseerden in mei de grootste omzetstijging. Ook de omzet van winkels in meubels en woninginrichting, winkels in recreatie-artikelen en de drogisterijen groeide. Winkels in consumentenelektronica en witgoed, in kleding en in schoenen en lederwaren noteerden een omzetverlies.

Online groeit sterk

Winkels in voedings- en genotmiddelen zetten in mei 4,5 procent meer om dan een jaar eerder. Die omzetgroei is volledig toe te schrijven aan supermarkten. De omzet van speciaalzaken bleef nagenoeg gelijk.

De online omzet lag in mei liefst 13,5 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben tien procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide zelfs met ruim 19 procent.

Bron: CBS

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.