Nieuws

Nieuw programma binnen de Groninger Ondernemersregeling

De provincie Groningen biedt een nieuw programma aan dat onder de Groninger Ondernemersregeling (GOR) valt, waar ondernemers met subsidie aan kunnen deelnemen.

Het gaat om het programma International Business Talent 2018-2021, ontwikkeld door de Hanzehogeschool. Het doel van het programma is het verhogen van het internationale concurrentievermogen van bedrijven binnen innovatieve sectoren. In het programma worden internationaal geschoolde studenten en trainees ingezet.

In het programma voeren (Nederlandse en buitenlandse) studenten van de Hanzehogeschool langlopende internationale onderzoeksopdrachten uit bij industriële midden- en kleinbedrijven. Dit soort opdrachten gaat vaak over complexe internationaliseringsvraagstukken en vereisen daarom talentvolle laatstejaarsstudenten, met specifieke profieleisen. Nadat de student geselecteerd en persoonlijk gekoppeld is aan een bedrijf, voert hij zijn internationale afstudeeropdracht uit bij het bedrijf.

Na afronding van de afstudeeropdracht gaat de student, inmiddels afgestudeerd, als trainee bij hetzelfde bedrijf zijn onderzoek toepassen. Het traineeship staat onder intensieve begeleiding van een ervaren externe professional. Door het programma worden top-studenten aan industriële bedrijven in Groningen gekoppeld. De verwachting is dat ongeveer de helft van de studenten ook na het traineeship in dienst kan blijven van het bedrijf.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.