Nieuws

Accountant.nl organiseert debat over fraude

Accountant.nl organiseert op donderdag 4 oktober een debat over de rol van de accountant rondom het signaleren van fraude.

Het debat is bedoeld als vervolg op de discussie die sinds begin augustus op deze site wordt gevoerd over fraude. Die discussie startte met een opiniebijdrage van forensisch accountant Peter Schimmel (Grant Thornton), die stelde dat het maatschappelijk verkeer moet stoppen met van de controlerend accountant te verwachten dat deze fraude ontdekt.

Hoogleraar Marcel Pheijffer deelde die visie niet. Hij vindt dat de regels ondubbelzinnig zijn en het signaleren van fraude behoort tot de verantwoordelijkheid van de controlerend accountant. Dat het thema fraude sterk leeft, bleek uit het grote aantal reacties en een stroom aan nieuwe opiniebijdragen en artikelen over de rol van de accountant rondom fraude. Ook de NBA mengde zich bij monde van voorzitter Marco van der Vegte en het vaktechnisch college in de discussie.

Het livedebat op 4 oktober vindt plaats op de eerste dag van het gelijktijdig in Eye georganiseerde Fraude Film Festival. Het debat wordt van 17.45 – 19.15 uur gehouden in gebouw Tolhuistuin in Amsterdam (IJpromenade 2, gelegen naast Eye).Deelnemers zijn onder andere Peter Schimmel, Marcel Pheijffer, Paul Koster (VEB) en Pieter de Kok (Coney). Gespreksleider is Joost Hoebink.

Het debat is inmiddels volgeboekt.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.