Nieuws

Flevoland: 13,3 miljoen euro voor nieuw financieringsfonds innovatief mkb

De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld is bestemd voor een nieuw financieringsfonds voor het Flevolandse mkb: het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds).

Het fonds biedt ondernemers de kans hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het budget voor het fonds is beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Op 28 september 2018 wordt het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit.

Vanuit het fonds kunnen achtergestelde (converteerbare) leningen worden verstrekt van 50.000 tot 400.000 euro. De looptijd van de leningen is maximaal zeven jaar, waarvan de eerste twee jaar aflossingsvrij. De rente bedraagt 6 procent plus twaalfmaands Euribor.

Flevoland Capital gaat het fonds beheren. Ger de Bruin, directeur van Flevoland Capital, onderstreept in een toelichting de noodzaak van het fonds: "De zogenaamde proof-of-concept-fase is belangrijk, maar risicovol voor ondernemers. Hij of zij kijkt dan naar technische haalbaarheid en marktpotentie. Dat kost geld en tijd, en laten ondernemers die allebei per definitie niet over hebben. Daarom kiezen we juist voor financiering van deze fase."

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.