Nieuws

Fraude centraal thema op Dag van de Financial

Fraude, ethiek en finance staan dit jaar centraal op de Dag van de Financial van de NBA, die op 27 september in Den Bosch wordt gehouden.

De dag zoomt in op de dunne lijn tussen het volgen van regels en onethisch gedrag. Hoe neemt de accountant in business zijn verantwoordelijkheid in het signaleren en voorkomen van fraude? Hoe handelen cfo's en andere financials als zij voor lastige keuzes komen te staan of onder druk worden gezet? Wat bepaalt hun moreel kompas en hoe houden zij toezicht op integriteit?

De NBA organiseert de Dag van de Financial dit jaar in samenwerking met het Fraude Film Festival. Eén van de films van dat festival wordt vertoond tijdens het congres. Sprekers zijn onder andere ex-Enron cfo Andrew Fastow, hoofdredacteur Eric Smit van Follow the Money, oud-cfo van Econcern en TMG Leo Epskamp en ‘machtigste vrouw’ Petri Hofsté, commissaris bij onder meer Rabobank en Kasbank. Meer informatie en inschrijven: www.dagvandefinancial.nl

Het debat over accountant en fraude, dat Accountant.nl tegelijk met het filmfestival op 4 oktober organiseert, is inmiddels volgeboekt. Aanmelden voor de Dag van de Financial is nog wel mogelijk.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.