Nieuws

Omzet detailhandel flink omhoog

De detailhandel heeft in juli 3,8 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume groeide met 3,3 procent, aldus het statistiekbureau.

Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. De omzet van de winkels in non-food groeide in juli met 1,1 procent. Het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, was 0,4 procent hoger dan een jaar eerder. Drogisterijen realiseerden in juli de grootste omzetstijging. De omzet van de winkels in recreatie-artikelen, winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in consumentenelektronica en de winkels in meubels en woninginrichting kromp in vergelijking met een jaar eerder.

Winkels in voedingsmiddelen wisten ruim 5 procent meer om te zetten, waarbij het verkoopvolume met 4,7 procent groeide. Supermarkten zetten 6 procent meer om, terwijl de omzet van de speciaalzaken 0,9 procent kromp.

Online werd bijna 22 procent meer omgezet, aldus het CBS. Bij webwinkels werd 13 procent meer omgezet, terwijl de online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is met 37,5 procent aandikte.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.