Nieuws

Roep om toezichthouder bij aanbestedingen

Er gaat te veel mis bij aanbestedingen in grond-, water- en wegenbouw. Daarom moet er een speciale toezichthouder in het leven worden geroepen. Deze onafhankelijk scheidsrechter zou onder meer aanbestedingsprocedures moeten controleren.

Dat bepleit MKB INFRA, de belangenvereniging van mkb-aannemingsbedrijven. Het mkb in bouw en infra loopt volgens de belangenclub op dit moment opdrachten mis omdat er geen gelijk speelveld zou zijn. Zo zouden bij aanbestedingen te hoge criteria worden gesteld aan aannemers. Ook zouden kosten voor aanbestedingen de pan uit rijzen, onder meer door een gebrek transparantie. Dit alles maakt dat mkb-bedrijven vaak het nakijken hebben. Verder zou kwaliteit "te pas en te onpas" niet leidend zijn bij de gunning van projecten.

MKB INFRA stelt dat 1,5 jaar na de evaluatie van de Aanbestedingswet en ruim een half jaar na presentatie van het actieplan Beter Aanbesteden, nog geen concrete stappen zijn gezet om tot een betere uitvoering van de wet door opdrachtgevers te komen.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.