Nieuws

Fiscaal surfen - Week 4

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Loonbelasting en sociale verzekering

Tegemoetkomingen Wtl 2018: loop niets mis
Hebt u recht op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)? Dan krijgt u binnenkort een voorlopige berekening. Die is gebaseerd op uw aangiften en correcties over 2018 die u tot en met 31 januari 2019 hebt gedaan. Zorg er dus voor dat uw aangiften loonheffingen over 2018 dan op orde zijn.
(Bron: Belastingdienst)

3e 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019' gepubliceerd
U kunt de 3e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019' downloaden. In deze 3e uitgave zijn de tarieven, bedragen en percentages voor 2019 toegevoegd. Verder zijn enkele onderwerpen aangepast of aangevuld.
(Bron: Belastingdienst)

Btw

Brussel sleept Londen voor EU-hof om btw
De Europese Commissie daagt de Britse regering voor het Europese Hof van Justitie wegens het niet naleven van btw-voorschriften voor bepaalde grondstoffenmarkten.

Brexit

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Bereid u voor op Brexit
Op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU. Het VK wordt dan een land buiten de EU. Dat heeft gevolgen voor bedrijven die zakendoen met het VK. Bereid u daarom goed voor.
(Bron: Belastingdienst)

Internationaal belastingrecht

Hoge Raad bevestigt vrijstelling dividendbelasting op dividenden naar Zuid-Afrika
Door de meestbegunstigingsbepaling in het belastingverdrag tussen Nederland en Zuid-Afrika maakt een Zuid-Afrikaanse aandeelhouder in een Nederlandse vennootschap aanspraak op een bronbelastingvrijstelling uit een ander belastingverdrag (namelijk tussen Zweden en Zuid-Afrika). Zo luidt het oordeel van de Hoge Raad in een procedure die PwC is gestart.
(Bron: PwC)

Belastingontwijking en -ontduiking

'Meerderheid royalty's bedrijven naar Bermuda'
De meerderheid van de miljarden aan royalty's die door internationale bedrijven naar Nederland worden gehaald, verdwijnt direct weer naar belastingparadijs Bermuda.

'Belastingontduiking kost Nederland 22 miljard'
De Nederlandse schatkist loopt jaarlijks 22 miljard euro mis door belastingontduiking. Binnen de gehele EU gaat het naar schatting om ruim 823 miljard.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.