Nieuws

'Geopolitieke instabiliteit grootste risico bedrijfsleven in 2019'

De grootste risico's voor het bedrijfsleven in 2019 zijn economische en politieke confrontaties tussen wereldmachten en het uithollen van handelsverdragen.

Dat blijkt uit een rapport van risicobeheerder Marsh in samenwerking met het World Economic Forum en Zurich Insurance Group. Marsh noemt het opvallend dat van de tien grootste bedreigingen er zeven iets te maken hebben met het politieke klimaat. Dit komt onder meer de brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China.

Ook cyberaanvallen waarbij data en geld wordt buitgemaakt (plaats vier) en cyberaanvallen die de bedrijfsvoering en infrastructuur verstoren (plaats vijf) scoren hoog op de lijst risico's. Verder maken bedrijven zich steeds meer zorgen over klimaatverandering en extreme weersomstandigheden.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.