Nieuws

Ronaldo accepteert schikking in fraudezaak

Cristiano Ronaldo heeft voor een rechtbank in Madrid een schikking van bijna 19 miljoen euro geaccepteerd in zijn zaak over belastingfraude in de tijd dat hij bij Real Madrid speelde.

De tegenwoordig bij Juventus voetballende Portugees moet 18,8 miljoen euro boete betalen en krijgt daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf van 23 maanden. Ronaldo had eerder al gezegd bereid te zijn tot de schikking. Aangezien het zijn eerste overtreding onder de Spaanse wet betreft hoeft hij niet de gevangenis in.

Ronaldo zou tussen 2011 en 2014 inkomsten uit portretrechten hebben verzwegen. Hij zou een bedrijf op de Maagdeneilanden hebben gebruikt om zijn inkomsten te verbergen. Zijn zaakwaarnemer zei in 2017 toen de zaak aan het licht kwam dat Ronaldo aan alle verplichtingen heeft voldaan in Spanje.

"De Spaanse belastingdienst weet mijn inkomen precies, we hebben ze alles laten inzien", aldus Ronaldo destijds in een verklaring. "Ik heb nooit iets verborgen gehouden en nog nooit de intentie gehad belasting te ontduiken. Iedereen die mij kent, weet dat ik hier zorgvuldig in ben. Ik wil geen problemen."

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.