Nieuws

Salarissen voor finance professionals stijgen

Het aantal vacatures voor financiële posities is in 2018 flink gestegen. Die vraag zal naar verwachting aanhouden. De salarissen stijgen mee, maar om goed personeel te werven en behouden moeten organisaties vooral aandacht geven aan secundaire voorwaarden zoals interne opleidingen, flexibele uren en werkplekken en een goede ervaring in het sollicitatieproces.

Dat stelt recruitmentorganisatie Robert Walters in de Salary Survey 2019, die een overzicht geeft van trends en salarissen binnen onder andere de financiële sector.

Er is vraag  naar finance professionals op elk niveau, maar opvallend is vooral de wervingsstrijd op het gebied van starters.: "Werkgevers begonnen het afgelopen jaar in sterke mate hun pijlen op studenten te richten. Van de starters in finance die wij bemiddelden kreeg zeker een op de vijf  al een aanbod voordat het diploma binnen was", aldus managing director Rob Vermaak van Robert Walters.

Volgens de recruiter nemen organisaties ook steeds vaker stagairs aan met het doel om ze een aanbod te doen als ze afstuderen. "Op medior niveau is er veel  vraag naar Business Intelligence specialisten die de toenemende rol van AI en big data binnen financiële processen vorm kunnen geven. Daarnaast zijn specialisten op het gebied van risk, compliance en regulatory reporting schaars", stelt Vermaak. "Op senior- en directieniveau zien we de afgelopen jaren steeds meer beweging, en ook deze trend zal zich in 2019 voortzetten."

Internationale kandidaat in trek

Hoewel de invloed van de brexit nog steeds niet heel groot is op de Nederlandse arbeidsmarkt, zijn er zeker signalen dat Nederland populairder wordt bij expats. Vooral in de financiële sector biedt dit een uitkomst.

Volgens Vermaak vullen niet alleen multinationals, maar ook grote mkb-bedrijven hun financiële vacatures steeds vaker met buitenlandse krachten in. "Werkgevers regelen goede salarispakketten, woning en overtocht voor expats, vaak uit Zuid-Europese landen en uit Oost-Europa. Wij hebben in 2018 ook diverse kandidaten vanuit Zuid-Afrika bemiddeld. Zij spreken hun talen, hebben goede accountingkennis en willen graag in Nederland wonen."

Beloning op maat

De ervaring van sollicitanten wordt steeds belangrijker voor het werven van goed personeel. Dit begint bij korte en duidelijke wervingsprocessen en arbeidsvoorwaarden die verder gaan dan een goed salaris. Organisaties besteden steeds meer aandacht aan op maat gemaakte beloningspakketten. Vermaak: "De salarissen zullen verder stijgen in 2019, maar traditionele arbeidsvoorwaarden als een leaseauto leggen het steeds vaker af tegen een goede work-life balance, werken met de nieuwste technologie, opleidingsmogelijkheden en de wens om te werken voor een organisatie die een duidelijke visie uitdraagt."

De jaarlijkse Salary Survey geeft een Europees overzicht van arbeidsmarkttrends en salarisontwikkelingen binnen onder andere de financiële, bancaire, IT en juridische sector.

Robert Walters Salary Survey 2019 (pdf op aanvraag)

Gerelateerd

Afbeelding Opinie

Concurrentie en marktwerking in de accountantssector

"Of het inkomen van een partner te laag of te hoog is ten opzichte van het gelopen risico is een kwestie van marktwerking. Daar bemoei ik me niet mee", stelt Jan Bouwens in een recente blog over 'het risico dat de accountant loopt is hoog'. Een opmerking die onbewust de vinger op de zere plek legt: is de aanname juist dat de markt in de accountancysector effectief werkt? Of is dat juist helemaal niet zo vanzelfsprekend?

x 6 88 20 Jeffrey Bekkerin

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.