Nieuws

'Veel belemmeringen duurzaam ondernemen'

Meer dan vier op de vijf ondernemers ondervinden belemmeringen bij duurzaam ondernemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel (KvK). Zo is het voor een derde van de ondernemers nog niet rendabel, omdat de kosten stijgen of omdat klanten niet meer willen betalen.

De meeste ondernemers doen duurzaam zaken omdat ze daar persoonlijke voldoening uit halen. Slechts een vijfde haalt concreet voordeel uit duurzaam ondernemen door bijvoorbeeld meer klanten, lagere kosten of extra inkomsten. Veel ondernemers geven aan dat zij meer zouden doen als zij dit ook zouden kunnen. Ook als regelgeving het voorschrijft of klanten het zouden eisen, zouden meer ondernemers duurzamer gaan werken.

Veel ondernemers geven ook aan niet genoeg kennis in huis te hebben voor de overstap naar duurzaam zakendoen. Maar liefst 70 procent zou meer informatie en steun willen krijgen.

Ongeveer een tiende van de ondernemers wil niets met duurzaam ondernemen te maken hebben. Zij vinden andere maatschappelijke vraagstukken belangrijker of denken geen invloed te hebben. Een tiende van deze groep geeft aan niet in klimaatverandering te geloven.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.