Nieuws

Eerste tien boekhoudpakketten 'RGS Ready'

Reeleezee is de tiende leverancier waarvan de boekhoudsoftware RGS Ready is bevonden. Dat meldt onderzoeksbureau GBNED, de initiatiefnemer van het normenkader RGS Ready.

RGS Ready beoogt inzicht te geven in de mate waarin het Referentie GrootboekSchema (RGS) wordt ondersteund wordt boekhoudsoftware. RGS is een uniform grootboek(rekening)schema dat als belangrijkste functie heeft rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen.

RGS Ready bestaat uit een meetlat van acht functies en eigenschappen die bepalen in hoeverre RGS wordt ondersteund door boekhoudsoftware. Bij RGS Ready voor de accountancy (boekhoudsoftware die gebruikt wordt door accountants- en administratiekantoren) zijn alle acht functies/eigenschappen van toepassing.
Bij RGS Ready voor ondernemers zijn enkele eigenschappen niet van toepassing.

Minox is de eerste leverancier waarvan haar gelijknamige boekhoudpakket RGS Ready is bevonden, gevolgd door boekhoudsoftware van 7x24, Aareon, Cegeka-dsa, Ctac, Exact Software, Reeleezee, SnelStart, XSO en Yuki.

"Opvallend hierbij is de boekhoudsoftware van Aareon, Cegeka-dsa en Ctac, die specifiek gebruikt wordt door woningcorporaties. Een branche die op dit moment voorop loopt als het gaat om de implementatie van RGS", aldus het onderzoeksbureau.

Op www.rgsready.nl is per leverancier een uitgebreid verslag aanwezig van de RGS Ready beoordeling met daarin ook vermeld of sprake is van RGS Ready voor de accountancy of alleen voor ondernemers.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.