Nieuws

Brussel dreigt met EU-hof over pensioenwetten

Nederland moet snel iets doen aan regelgeving die het moeilijk maakt voor burgers om hun pensioen in het buitenland onder te brengen of pensioenproducten bij een buitenlandse aanbieder te kopen.

De Europese Commissie dreigt met het Europees Hof van Justitie als de wetgeving niet binnen twee maanden wordt aangepast. De commissie gaf de Nederlandse regering al eerder een waarschuwing over de kwestie.

Zo eist het ministerie van Financiën (bank)garanties van een (ex-)werknemer als zijn pensioenkapitaal wordt overgedragen aan een buitenlandse pensioenuitvoerder of als hij diensten wil kopen bij een buitenlandse aanbieder. Dit in verband met mogelijke belastingconflicten over de pensioenovereenkomst. Voor buitenlandse pensioenaanbieders gelden ook voorwaarden die hen belemmeren hun diensten op de Nederlandse markt aan te bieden.

Volgens de commissie hindert Nederland het vrij verkeer van burgers en werkenden, de vrijheid van vestiging, de vrijheid van dienstverlening en het vrije verkeer van kapitaal.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.