Nieuws

Vuurwerkbranche hoopt op recordverkoop

Ondanks vuurwerkvrije zones en een groeiende maatschappelijke discussie over het verbieden van vuurwerk, hoopt de vuurwerkbranche op een recordomzet dit jaar.

Dat stelt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland in De Telegraaf. In de voorverkoop hebben  Nederlanders al voor vijf tot tien procent meer uitgegeven aan vuurwerk, aldus de krant. Volgens de brancheorganisatie vallen de verkoopdagen dit jaar gunstig, zijn de weersvoorspellingen goed en is er meer interesse in duurder siervuurwerk.

Een woordvoerder erkent dat er mogelijk ook sprake kan zijn van meer online bestellingen, in plaats van op de verkoopdagen te kopen. "Pas als die achter de rug zijn, weten we zeker of er meer is verkocht." Toch hoopt de sector op verkoopcijfers zoals in de recordjaren 2008 en 2009, toen in Nederland voor 74 miljoen aan vuurwerk werd verkocht.

Verkoopdagen

Dit jaar vallen de vuurwerkverkoopdagen op zaterdag, maandag en dinsdag. Maar sommige verkopers benutten ook de zondag, bijvoorbeeld door die te bestempelen als 'besteldag', waarop mensen geen vuurwerk meekrijgen maar wel kunnen bestellen.

De timing is gunstig, meent de woordvoerder. "Als oudjaar op een zondag valt, verkopen we toch wat minder. Nu hopen we een beetje dat mensen juist een lang weekend vrij hebben en wat meer kopen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.