Nieuws

ESMA vrijwaart Britse clearinghouses bij no-dealbrexit

Europese financiële markten kunnen ook bij een ‘no-dealbrexit’ gebruik blijven maken van drie belangrijke Britse ‘clearinghouses’. Toezichthouder ESMA wil de dienstverleners bij een chaotische scheiding tijdelijke vergunningen geven voor de Europese markt.

Dat is volgens de European Securities and Markets Authority nodig om de financiële stabiliteit binnen de EU te bewaken. Het gaat om de firma's LCH Limited, ICE Clear Europe Limited en LME Clear Limited. Deze partijen staan garant bij derivatentransacties tussen bijvoorbeeld pensioenfondsen, banken of vermogensbeheerders. Daarmee zijn ze van levensbelang voor een soepele handel in financiële producten, aldus ESMA.

Londen is een belangrijk internationaal knooppunt voor handel in financiële producten. Toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wijzen al langer op problemen die kunnen ontstaan als het VK niet meer onder Europese regelgeving valt.

De ESMA broedt nog op een manier om de toegang tot andere belangrijke financiële dienstverleners te garanderen voor Europese partijen.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.