Nieuws

Financieringsinstrumenten EZK positief geëvalueerd én verlengd

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de evaluaties van vijf financieringsinstrumenten van EZK aan de Tweede Kamer aangeboden.

Het gaat om de Vroegefasefinanciering (VFF), het Innovatiekrediet, de Seed Capital-regeling, het Dutch Venture Initiative (DVI) en de Groeifaciliteit.

De geëvalueerde financieringsinstrumenten dienen ter versterking van het aanbod van risicokapitaal voor ondernemingen en helpen startups en andere innovatieve en groeiende ondernemers aan financiering die zij anders niet kunnen krijgen. Sinds de start van de instrumenten zijn ongeveer duizend Nederlandse ondernemingen met behulp ervan gefinancierd.

De conclusie van de evaluaties is dat de instrumenten ervoor gezorgd hebben dat er meer aanbod is gekomen van risicokapitaal in de Nederlandse markt, de toegang daartoe voor ondernemers verbeterd is en bedrijven daardoor meer innovatieve producten hebben kunnen ontwikkelen.

Verlenging

"Uit de evaluaties blijkt dat onze financiering ondernemers verder helpt. Nu is het tijd om door te pakken en bedrijven extra te helpen met bijvoorbeeld het aantrekken van risicokapitaal. We verlengen daarom onze succesvolle financieringsinstrumenten", aldus EZK-staatssecretaris Keijzer.

De Vroegefasefinanciering, het Innovatiekrediet en de Seed Capital-regeling worden verlengd met vijf jaar (tot 1 juli 2024). De fondsen waar het Dutch Venture Initiative (DVI) in heeft geïnvesteerd kunnen nog door met investeringen in ondernemingen en voor de Groeifaciliteit wordt gewerkt aan een alternatief bij Invest-NL.

Bron: Vindsubsidies

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.