Nieuws

Aanzienlijk personeelstekort in financiële sector

Tweederde van de financiële dienstverleners heeft moeite om personeel te vinden.

Dat meldt Manpower Group in haar Employment Outlook Survey Netherlands. Voor het eerst in vijf jaar tijd verwacht Manpower dat financiële dienstverleners minder mensen zullen aannemen dan het jaar ervoor. De verwachte daling is vijf procent in Q2 2019 vergeleken met Q1 2019 en zelfs 17 procent minder dan Q2 2018.

Om toch personeel te vinden worden arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden in de strijd gegooid; 42 procent verbetert de arbeidsvoorwaarden en 45 procent stopt meer geld in ontwikkelmogelijkheden zoals bijscholing of omscholing.

Buiten de financiële sector is de stemming positiever, op de landbouw en visserij en de transportsector na, waar ook personeelskrapte heerst. Ondernemingen in de bouw en de nutssector zijn het positiefst.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.