Nieuws

Nederland neemt start-ups bij de hand in VS

Nederlandse start-ups die het willen maken in de Verenigde Staten kunnen binnenkort voor hulp aankloppen bij de start-updiplomaat.

Deze speciale afgezant, waar momenteel de vacature voor uitstaat, zal zich in de VS hard gaan maken voor de belangen van de jonge Nederlandse ondernemingen.

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakte de nieuwe positie bekend tijdens haar bezoek aan Silicon Valley. Deze Amerikaanse regio staat bekend als centrum van innovatie en technologie. De start-updiplomaat, die ook gebruik zal maken van de kennis en kunde van Nederlandse consulaten in de VS, moet start-ups uiteindelijk in contact brengen met investeerders en eventuele partners.

Kaag benadrukt dat Nederland tot de innovatiefste landen ter wereld behoort en ruim 4000 start-ups telt. De stap om buiten de landsgrenzen door te groeien blijkt echter lastig. "In de VS is de concurrentie voor jonge bedrijven groot, maar zijn de kansen nog groter", zo zei ze.

Bron: ANP

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

KPMG: durfinvesteringen in startups stagneren door economische onzekerheid

De wereldwijde durfinvesteringen in startups zijn in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk gedaald vergeleken met het laatste kwartaal van 2018. In het eerste kwartaal van 2019 werd voor een bedrag van 53 miljard dollar in startups geïnvesteerd, een daling van 25 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. In het laatste kwartaal van vorig jaar waren investeerders goed voor een bedrag van 71 miljard dollar.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.