Nieuws

Aantal faillissementen gestegen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. In maart zijn er 23 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In januari en februari daalde het aantal faillissementen nog. De trend is volgens het CBS de afgelopen jaren redelijk vlak.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 259 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 67. Het CBS tekent daarbij echter wel aan dat de handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Vlakke trend

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.