Nieuws

Dag van de Financial in het teken van duurzaamheid

De Dag van de Financial, op woensdag 26 juni in Den Bosch, staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Inmiddels zijn alle sprekers bekend.

Tijdens de dag, met als thema 'Planet Finance', spreken onder meer Femke de Vries (managing partner &samhoud), Rob de Wijk (hoogleraar internationale betrekkingen), Mike van der Weerd (cfo ENGIE Nederland), Lizet Friesen-Leibbrandt (cfo HAK), Leo Stevens (emeritus hoogleraar fiscale economie) en Hans Stegeman (hoofd Research & Investment Strategy bij Triodos Bank). De laatste pleitte recent in het magazine Accountant voor een andere mindset en nieuwe boekhoudregels voor een duurzame economie.

De dag wordt  afgesloten door Karen Maas (bijzonder hoogleraar Accounting & Sustainability aan de Open Universiteit en ook verbonden aan de EUR). Dagvoorzitter is Sofie van den Enk, onder meer bekend van het programma Keuringsdienst van Waarde.

Thematiek

Financials en accountants kunnen een stevige rol spelen op het terrein van duurzaamheid. Van energietransitie tot circulair business model, van CO2-belasting tot nieuwe milieuwetgeving: het heeft allemaal impact op de financiële huishouding. Vraag is of bedrijven hun fair share aan de transitie betalen.

Het thema van het congres vloeit voort uit de 'Groene Brigade', het programma van de NBA dat zich richt op de rol van accountants in de duurzame economie. Fou-Khan Tsang (bestuursvoorzitter van Alfa Accountants en trekker van de groene brigade) is ook spreker tijdens de dag.

De Dag van De Financial vindt op woensdag 26 juni plaats in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Meer informatie is te vinden via nba.nl/dag-van-de-financial/

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.