Nieuws

Advocatenorde start online zoekmachine 'Zoek een advocaat'

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) heeft een zoekmachine gelanceerd met daarin alle advocaten in Nederland, inclusief de rechtsgebieden waarin zij gespecialiseerd zijn.

In de zoekmachine 'Zoek een advocaat' zijn advocaten te vinden op rechtsgebied, woonplaats of op naam. Rechtzoekenden kunnen ook gericht zoeken naar advocaten die gefinancierde rechtsbijstand verlenen.

De bron van deze zoekmachine is het rechtsgebiedenregister. Sinds dit jaar zijn advocaten verplicht zich hierin te registreren met minimaal één tot maximaal vier rechtsgebieden. Dat moet leiden tot betere dienstverlening. Het register bevat 33 (hoofd)rechtsgebieden waarop advocaten zich kunnen registreren. Voorwaarde voor registratie is het behalen van tien opleidingspunten per kalenderjaar per geregistreerd rechtsgebied. Advocaten moeten ook op hun website bekendmaken met welke rechtsgebieden zij geregistreerd staan bij de NOvA.

Met een online publiekscampagne wordt de website zoekeenadvocaat.nl onder de aandacht gebracht. Centraal staat een korte animatiefilm die uitlegt waar de zoekmachine rechtzoekenden bij kan helpen en hoe deze werkt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.