Nieuws

Fiscaal surfen - Week 28

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Loonbelasting en sociale verzekering

Beschikking tegemoetkomingen Wtl 2018 binnenkort op de mat
Hebt u recht op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)? Dan krijgt u vóór 1 augustus een beschikking. In de beschikking staat het bedrag van de tegemoetkomingen, dat we binnen 6 weken uitbetalen. Het bedrag van de beschikking is gebaseerd op de definitieve berekening.
(Bron: Belastingdienst)

Btw

Staatssecretaris geeft voorlopig geen helderheid over btw-plicht commissaris
De staatssecretaris van Financiën heeft antwoord gegeven op Kamervragen over de btw-plicht voor toezichthouders, waaronder leden van raden van commissarissen. De aanleiding voor deze vragen is de uitspraak van het Hof van Justitie op 13 juni 2019 (zaak IO).
(Bron: PwC)

Auto van de zaak

Leaserijders willen nog profiteren van lagere bijtelling in 2019
Leaserijders proberen in groten getale hun bestelling van een elektrische auto naar voren te halen, zodat die nog dit jaar wordt geleverd. Dat om te ontkomen aan de hogere bijtelling, die volgend jaar ingaat.

WBSO

MKB haalt meer dan een miljard euro voordeel uit innovatieregeling WBSO
Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van 1,1 miljard euro uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO).
(Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Digitaks

Frankrijk voert ‘digitaks’ in voor techreuzen en zet daarmee de relatie met de VS onder spanning
Grote techbedrijven moeten omzetbelasting afdragen voor digitale activiteiten in Frankrijk. Het Franse parlement keurde donderdag de eerste ‘digitaks’ van Europa goed. Dit tot ongenoegen van de Verenigde Staten, die menen dat Amerikaanse bedrijven worden gediscrimineerd.
(Bron: De Volkskrant)

BPM

BPM-tarieven vanaf 1 juli 2020 gebaseerd op nieuwe CO2-testmethode
Vanaf 1 juli 2020 zullen de bpm-tarieven voor auto’s gebaseerd worden op de nieuwe CO2-testmethode WLTP, die sinds 1 september 2018 verplicht is voor alle nieuw verkochte auto’s. De BPM-tarieven zullen budgettair neutraal worden omgerekend op basis van recent onderzoek van TNO. In overleg met de autobranche komt er een ruime overgangsperiode zodat de sector voldoende tijd heeft om zich er op voor te bereiden.
(Bron: Ministerie van Financiën)

Pensioen

Paul van der Heide - Pensioenakkoord, is het er nu wel of niet?
Het pensioenakkoord is er, of toch niet? Het pensioenakkoord zoals het er nu ligt lost in ieder geval één heel pijnlijk punt op. Door een tijdelijke maatregel past men de rekenregels aan en korten op pensioen hoeft straks niet. De AOW-leeftijd schuift minder snel op en het kabinet pompt 800 miljoen euro in de pensioenplannen. Dat klinkt mooi, maar hebben we nu een solide akkoord of niet?

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.