Nieuws

'Leegstand in winkelstraat neemt weer toe'

De leegstand in de winkelstraten stijgt plotseling weer sterk, na vier jaar van afname. Inmiddels staat zeven procent leeg, oftewel meer dan 15.000 leegstaande winkelpanden.

Dat meldt Locatus, een onderzoeksbureau dat gegevens verzamelt over de detailhandel. Bij het terugdringen van de leegstand is het belangrijk dat er voor winkelpanden andere bestemmingen kunnen worden gevonden. Afgelopen jaren sloten veel winkels hun deuren, maar de vrijgekomen panden werden vervolgens omgebouwd naar woningen, of er werd bijvoorbeeld een restaurant van gemaakt.

In die "onttrekking aan de voorraad" is de afgelopen maanden de klad gekomen. In heel 2018 hebben bijna tweeduizend winkelpanden een andere functie gekregen. In de eerste helft van dit jaar waren dit er echter minder dan driehonderd.

"Mogelijk is het laaghangend fruit geplukt en zijn de panden die makkelijk om te bouwen waren al gedaan", zegt Gertjan Slob, directeur onderzoek bij Locatus, tegen BNR Nieuwsradio. "Wat nu overblijft is waarschijnlijk wat lastiger. Daar moet meer moeite voor worden gedaan."

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.