Nieuws

Belastingdienst start 'scheidingscampagne'

De Belastingdienst start een campagne om stellen die uit elkaar gaan te helpen bij het goed regelen van belasting- en toeslagenzaken.

Het einde van de zomervakantie kent elk jaar een piek in het aantal stellen dat besluit uit elkaar te gaan. Reden voor de Belastingdienst om een campagne te starten onder de titel 'Voor wie verder wil, maar niet samen'.

Centraal in de campagne staan het online platform belastingdienst.nl/scheiden en een persoonlijke scheiden-checklist. De checklist biedt een overzicht van fiscale zaken die mensen moeten regelen als ze uit elkaar gaan, zodat belastingen en eventuele toeslagen aansluiten op de nieuwe situatie.

Veel fouten

Volgens de Belastingdienst stellen mensen veel vragen over zaken die bij een scheiding geregeld moeten worden. “Helaas zien wij dat ex-partners veel fouten maken bij het regelen van belasting- en toeslagenzaken. Bijvoorbeeld ex-partners met een koophuis, die bij de belastingaangifte beiden de hypotheekrente volledig aftrekken”, aldus projectleider John van Vliet van de Belastingdienst.

2018 telde ruim dertigduizend echtscheidingen. In bijna 2.500 gevallen werd een geregistreerd partnerschap verbroken. De Belastingdienst kijkt naar fiscaal partnerschap, in dat opzicht maakt een huwelijk of een geregistreerd partnerschap niet uit.

Meer informatie is beschikbaar via belastingdienst.nl/scheiden.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.