Nieuws

Flinke groei kredietverstrekking mkb door Qredits

In het eerste half jaar van 2019 heeft Qredits voor een totaalbedrag van 53 miljoen euro aan zakelijke kredieten aan het kleinbedrijf verstrekt, 55 procent meer dan vorig jaar.

Hiermee werden volgens Qredits meer dan tweeduizend startende en bestaande ondernemers geholpen. In vergelijking met de eerste zes maanden van 2018 steeg het aantal verstrekkingen voor een microkrediet (kredieten tot 50 duizend euro) in 2019 met 31 procent naar 1.375. Het aantal mkb-kredieten van 50 duizend tot en met 250 duizend euro steeg met 47 procent, naar 85 kredieten. Met name in vastgoed financieringen is een substantiële toename te zien.

Ook verstrekking van flexibel krediet, een doorlopend krediet tot 25 duizend euro voor met name bestaande ondernemers ter financiering van het werkkapitaal, groeide met 17 procent. 556 ondernemers maakten hier gebruik van.

Qredits verstrekt kredieten in vrijwel elke branche in het mkb. De meeste kredieten worden verstrekt in de sectoren detailhandel, zakelijke dienstverlening, bouw, zorg en verzorging, en horeca. Qredits is een initiatief van ING, Triodos, Rabobank, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Europese Investeringsbank.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.