Nieuws

ING garandeert uitbetaling flexpersoneel

Flexwerkers bij ING, die sinds juni op uitbetaling wachten door problemen bij payrollbedrijf TCP Direct, worden door de bank zelf alsnog betaald.

Dat bevestigt ING, na eerdere berichtgeving over problemen rondom 'flexmakelaars'. De flexwerkers bij ING wachten nog steeds op hun geld, nadat payroller TCP in de financiële problemen raakte toen een kredietverstrekker zich terugtrok. Tegelijk moest TCP lang wachten op betaling door een grote klant.

"Vanuit een goed opdrachtgeverschap vindt ING dat er een einde moet komen aan de onzekerheid bij de externe medewerkers en leveranciers over de betaling", aldus de bank in een verklaring. ING doet zelf geen mededelingen over het aantal gedupeerde flexwerkers en het exacte bedrag. Volgens het FD zou de uitbetaling de bank zo’n tien miljoen euro kosten. 

Hard nodig

Voor de betalingen over juli en daarna is door ING een garantie afgegeven. Over de maand juni had de bank echter al aan TCP betaald. ING hoopt dat TCP, dat in surseance verkeert, dat geld alsnog kan terugstorten. Mocht TCP omvallen zou een andere flexmakelaar de flexwerkers wellicht kunnen overnemen. ING werkt voor de inzet van zzp'ers ook met andere brokers.

De bank heeft de flexwerkers hard nodig en wil voorkomen dat ze vertrekken. Onder meer de naderende deadline voor de uitbreiding van de Europese betaalrichtlijn PSD2 vraagt momenteel extra capaciteit.

Over de wildgroei aan flexmakelaars en de risico’s voor zzp’ers zijn inmiddels ook Kamervragen gesteld.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.