Nieuws

'Zeker 120 miljard innovatiegeld EU nodig'

De Europese Unie moet minstens 120 miljard euro vrijmaken voor innovatie, om te kunnen blijven concurreren met de Verenigde Staten en China. Dat stelt de Kenniscoalitie, een samenwerkingsverband waarin onder meer ondernemersverenigingen en universiteiten participeren.

Het geld is nodig om op het vlak van technologie onafhankelijk te blijven van de andere economische grootmachten. De Nederlandse regering onderhandelt dit najaar over het meerjarenbudget van de Europese Unie van 2021 tot 2027.

Leden van de Kenniscoalitie, waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland , willen dat Den Haag daarbij vooral het belang van technologische vernieuwing onderstreept. Ze zijn namelijk bang dat andere lidstaten onder druk van eurosceptici alleen maar bezig zijn met "traditionele" stokpaardjes, zoals gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Nederland profiteert zelf ook van Brussels geld voor innovatie. Volgens de Kenniscoalitie is het bedrag dat vanuit Europese innovatieprogramma's naar ons land vloeit hoger dan wat ons land daaraan bijdraagt.

Bron: ANP

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.