Nieuws

Zeventig procent ondernemers wil niet met particuliere investeerders in zee

Zeven op de tien Nederlandse ondernemers doet liever geen zaken met particuliere investeerders (informal investors). Maar een derde van hen heeft weleens geld geleend van familie of vrienden.

Dat blijkt uit onderzoek van kredietverstrekker Caple onder bijna vijftienhonderd ondernemers. Iets grotere ondernemers (met meer dan tien werknemers) lijken iets milder gestemd te zijn over informal investors. Bijna de helft van de ondervraagden (46 procent) zou bereid te zijn investeringen van hen aan te nemen. Toch zien ook zij de nadelen van dergelijke samenwerkingen. Bijna tweederde vindt namelijk dat investeerders te veel inspraak hebben in de bedrijfsvoering van organisaties.

Hoewel zij liever geen geld van particulieren aannemen, geeft 33 procent van de ondervraagden toe weleens geld te hebben geleend van familieleden of vrienden. Onder de iets grotere ondernemers is dat 41 procent.

Drie op de tien ondervraagden zeggen hun heil ook te zoeken in alternatieve oplossingen, zoals leasing en factoring.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.