Nieuws

'Driekwart wil hulp baas bij geldproblemen'

Ruim driekwart van de werknemers in vaste dienst in Nederland, 78 procent, wil bij financiële problemen bij zijn werkgever kunnen aankloppen voor hulp. Ruim de helft heeft echter geen idee of dat kan.

Dat meldt voorlichtingsorganisatie Wijzer in Geldzaken na onderzoek. De baas zou vooral bereid moeten zijn om mee te denken over de gevolgen van situaties als ziekte, vroegpensioen, scheidingen of overlijden van de partner. In die gevallen, of wanneer iemand om andere redenen minder kan werken, kan de werkgever helpen inschatten wat gevolgen voor het inkomen zijn.

"Bijna twee derde (64%) vindt dat een goede werkgever hulp zou moeten bieden aan werknemers met geldzorgen. Ruim de helft (55%) van de werknemers vindt het prettig als zij terecht kunnen bij hun werkgever met vragen over de eigen financiële situatie en een even groot deel vindt dat een goede werkgever medewerkers helpt om financieel fit te zijn. Het loont voor werkgevers om met de financiële fitheid van medewerkers aan de slag te gaan: dit scheelt in ziekteverzuim en verhoogt de productiviteit", schrijft Wijzer in Geldzaken.

Uit eerder onderzoek van het Nibud, dat ook bij Wijzer in Geldzaken in aangesloten, kwam al naar voren dat 13 procent van de werknemers geldzorgen heeft. Ruim zes op de tien werkgevers hebben mensen in dienst met financiële problemen.

Bron: ANP/Accountant

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.