Nieuws

'Pensioenkortingen niet meer uit te leggen'

Vier van de vijf grote pensioenfondsen dreigen pensioenen te gaan korten. En dat is volgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van ABP (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds) niet meer uit te leggen aan het publiek, zegt ze in een interview met De Telegraaf.

Samen met enkele andere pensioenfondsen wil ABP een plan opstellen, waarmee kortingen kunnen worden voorkomen. "Ons pensioenvermogen is in tien jaar verdubbeld, maar de deelnemers hebben daar geen cent van gekregen", zegt Wortmann in de krant.

Volgens de bestuurster zijn de huidige regels niet meer houdbaar en dat wordt breed gedeeld. "We zitten nu in een stelsel waarin we ons arm moeten rekenen. De spelregels van het huidige contract zijn failliet, we hebben snel nieuwe spelregels nodig. Anders maken we ons pensioen tot een speelbal."

De fondsen stellen volgens de krant minister Koolmees van Sociale Zaken binnenkort voor om de spelregels te versoepelen. Ze gaan voorstellen om niet meer alleen met de extreem lage rente te rekenen, maar ook een deel van de toekomstige rendementen op beleggingen in te calculeren. "We zitten nu in een stelsel waarin we ons arm moeten rekenen", aldus Wortmann.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.