Nieuws

Telegraaf: 'Accountants schikken in zaak Vestia'

Deloitte en KPMG, die eerder de boeken controleerden bij woningcorporatie Vestia, hebben volgens De Telegraaf ingestemd met een schikking van in totaal 84 miljoen euro. Daarmee zouden beide accountantskantoren van alle lopende rechtszaken rondom Vestia zijn verlost.

"In ruil voor betaling van respectievelijk €65 miljoen door KPMG en €19 miljoen door Deloitte, ziet de woningcorporatie af van verdere rechtsmiddelen. Met de schikking neemt KPMG 2,4% en Deloitte 0,7% van Vestia’s totale schade van €2,7 miljard voor hun rekening", aldus De Telegraaf.

De krant baseert haar berichtgeving op informatie van 'ingewijden'. Vestia, Deloitte en KPMG geven tegenover de krant toe samen aan tafel te zitten, maar willen niet reageren op een mogelijk bereikte schikking. Ook aan Accountant.nl bevestigen KPMG en Deloitte dat er gesprekken gaande zijn, maar beide kantoren doen geen mededelingen over de inhoud.

De schikking met beide kantoren krijgt volgens De Telegraaf "zeer binnenkort" zijn beslag, mogelijk al voor de eerstvolgende rechtbankzitting tussen Vestia en Deloitte, die voor de eerste week van februari gepland staat.

De Vestia-affaire sleept sinds 2012, toen de destijds grootste woningcorporatie van Nederland bijna ten onder ging door financiële verplichtingen rondom een enorme derivatenportefeuille.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.