Nieuws

Fiscaal surfen - Week 40

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Belastingplan

Pakket Belastingplan 2021: Register Belastingadviseurs is kritisch
Het Register Belastingadviseurs (RB), met 7.000 leden de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb, is kritisch op het Pakket Belastingplan 2021. We constateren dat eerder genomen maatregelen worden teruggedraaid. Andere belangrijke onderdelen lijken in het geheel te ontbreken.
(Bron: RB)

Belastingplan 2021: mogelijke impact op de jaarrekening
Op Prinsjesdag 2020 heeft de Nederlandse overheid diverse belastingmaatregelen bekend gemaakt als onderdeel van het Belastingplan 2021. Zodra deze maatregelen wetgeving worden, hebben ze mogelijk impact op de jaarrekening onder IFRS en RJ.
(Bron: PwC)

Slechts 6 procent mkb-bedrijven profiteert van verlenging VPB-grens
Slechts 6 procent van de mkb-bedrijven profiteert van de verlenging van de VPB-grens van 200.000 naar 400.000 euro. Dat antwoordt minister Hoekstra van Financiën op vragen van de Tweede Kamer naar aanleiding van de Miljoenennota.
(Bron: TaxLive)

Corona

Ondernemers krijgen langer tijd om belastingschuld door corona af te lossen
Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Zij krijgen nu 36 maanden de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 juli 2021 terug te betalen. Daarnaast kunnen ondernemers die al eens uitstel hebben aangevraagd, hun uitstel nog verlengen tot 1 januari.

Loonbelasting en sociale verzekering

Voordeel bonusaandelen mag niet in het WKR-budget
Om een vergoeding, verstrekking of ter beschikkingstelling ten laste van de vrije ruimte te kunnen brengen, moet worden voldaan aan het zogenoemde gebruikelijkheidscriterium. Recent heeft Hof Den Haag een uitspraak gedaan, waarbij het gebruikelijkheidscriterium een prominente rol speelde.
(Bron: BDO)

Inkomstenbelasting

Tijdelijk verhuurd tuinhuis blijft onderdeel van eigen woning
De Hoge Raad oordeelt dat een tijdelijk verhuurd tuinhuis onderdeel blijft van de eigen woning, waardoor 70% van de verhuuropbrengst wordt belast als inkomen in box 1.
(Bron: Deloitte)

Belastingontwijking

Internetconsultatie Wet invoering conditionele bronbelasting op dividenden
Op 25 september 2020 is het kabinet een internetconsultatie gestart over de eerder aangekondigde Wet invoering conditionele bronbelasting op dividenden.
(Bron: PwC)

Besluiten

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.