Nieuws

GBNED: nieuw rapport over elektronisch factureren

Onderzoeksbureau GBNED heeft een nieuwe versie gepubliceerd van het rapport 'Scan en herken van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking 2020/2021'

Het gratis rapport geeft volgens GBNED inzicht in oplossingen van 27 aanbieders en uit het rapport blijkt dat de oplossingen gestaag doorontwikkelen. "Naast het scannen van facturen en het verwerken van PDF-facturen bieden vrijwel alle aanbieders ook de mogelijkheid van elektronische factuurverwerking op basis van de UBL-standaard. Inmiddels is de helft van de aanbieders, direct of indirect, aangesloten op het PEPPOL-netwerk om elektronische facturen uit te wisselen", aldus GBNED.

Voor het inscannen en in de boekhouding verwerken van kassabonnen worden volgens het onderzoeksbureau steeds vaker apps op smartphones gebruikt. GBNED: "Boekingsintelligentie om facturen en kassabonnen zo goed mogelijk automatisch toe te wijzen (aan onder andere de juiste rekeningen) wordt steeds verder doorontwikkeld en professioneler."

Het rapport bevat ook een bijdrage over ‘machine learning’, waarin enkele leveranciers vertellen over het toepassen en de verdere ontwikkeling van boekingsintelligentie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.