Nieuws

GBNED publiceert Gids Salaris- en HRM-software 2020/2021

Onderzoeksbureau GBNED heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar het aanbod van salaris- en HRM-software in beeld gebracht.

In de gids wordt ditmaal specifiek aandacht besteed aan gegevensuitwisseling tussen de salarisadministratie en de financiële administratie. Het gaat dan om de volgende functionaliteiten:

  • Uitwisseling loonjournaalpost; gericht op het boeken van de uitbetaling van de periodieke lonen in de boekhouding en afdracht van loonbelasting en andere premies.
  • Uitwisseling loonverdeelstaat; voor een verdeling van de (bruto)loonkosten, al dan niet uitgesplitst naar meerdere boekingsdimensies, zoals bijvoorbeeld kostenplaatsen.
  • Uitwisseling werkkosten; voor het bepalen van een eventuele heffing in het kader van de Werkkostenregeling (WKR).
  • Gebruik van RGS-codes; het uniforme ReferentieGrootboekschema (RGS) hanteren voor het uitwisselen van loonjournaalposten en werkkosten.
  • Gebruik van API-techniek bij koppeling; zodat gegevens tussen salaris- en boekhoudsoftware automatisch uitgewisseld worden.

Naast salarissoftware is in de gids ook uitgebreid aandacht voor HRM-software om een uitgebreide personeelsadministratie te voeren of alleen enkele aspecten daarvan, zoals verzuimregistratie en personeelsplanning. Tot slot wordt specifieke software genoemd voor data-analyse en voor een koppeling van salarissoftware naar pensioenadministraties.

De Gids Salaris- en HRM-software 2020/2021 is gratis op te vragen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.