Nieuws

Aanvragen belastinguitstel bedrijven in september fors gestegen

Het aantal Nederlandse bedrijven dat uitstel van belastingbetaling heeft aangevraagd vanwege de coronacrisis, is in september fors toegenomen. Dit komt door de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet en de aanvraagdeadline van 1 oktober.

Dat meldt de Belastingdienst. Het kabinet heeft eerder deze week de aanvraagtermijn voor belastinguitstel verlengd tot 1 januari. Daardoor konden de ruim 4000 aanvragen die na de deadline van 1 oktober waren binnengekomen, alsnog worden verwerkt.

Nederlandse bedrijven die uitstel van belastingbetaling hebben gekregen vanwege de coronacrisis, hebben samen een schuld staan van ruim 11 miljard euro. In totaal hebben tot nu toe ruim 250.000 ondernemers de regeling gebruikt. Een vijfde daarvan heeft zijn belastingschuld inmiddels afbetaald.

Op 1 januari 2021 vervalt het uitstel en moeten ondernemers hun nieuwe betalingsverplichtingen, zoals de btw-aangifte over het laatste kwartaal van 2020, weer betalen. Voor de opgebouwde schuld krijgen ze meer tijd. Pas in juli volgend jaar moeten bedrijven beginnen met het terugbetalen van hun achterstand. Daar krijgen ze vervolgens drie jaar de tijd voor.

Bron: ANP

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.