Nieuws

Bedrijven kunnen nog tot 1 januari belastinguitstel vragen

Ondernemers die door de coronamaatregelen in zwaar weer verkeren, kunnen nog tot 1 januari 2021 uitstel van belastingen aanvragen. Dat loket was eigenlijk op 1 oktober gesloten, maar wordt heropend nu opnieuw veel bedrijven geraakt worden door de aangescherpte maatregelen.

Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën). Die komt daarmee tegemoet aan een oproep van de senaatsfractie van Henk Otten, die gesteund werd door een meerderheid in de Eerste Kamer. De bewindsman had eerder deze week al laten weten het verzoek welwillend te zullen bekijken.

Vijlbrief zegt dat weer een onzekere tijd aanbreekt voor ondernemers. "Voor sommigen geldt dat zij tot nu toe hebben kunnen overleven door bijvoorbeeld hun reserves aan te spreken, maar hier niet op kunnen blijven teren. Wij willen hen in de gelegenheid stellen alsnog een beroep te doen op het versoepelde uitstelbeleid voor de betaling van belastingschulden."

Ondernemers die van die mogelijkheid gebruikmaken, krijgen maximaal drie jaar de tijd om hun schuld aan de fiscus af te lossen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.