Nieuws

Fiscaal surfen - Week 44

Een overzicht van het belastingnieuws dat Accountant.nl de afgelopen week tegenkwam op het web.

Belastingplan

Gemeenten dringen aan op fiscalisering thuiswerkplek
De Vereniging Nederlandse Gemeenten dringt er bij de Tweede Kamer op aan om een vergoeding voor thuiswerken door de werkgever fiscaal aantrekkelijker te maken. De koepelorganisatie doet een dergelijk voorstel in reactie op het Pakket Belastingplan 2021 dat het parlement vanaf deze week behandelt.
(Bron: TaxLive)

Corona

Afspraak over grensarbeiders verlengd
De afspraken over de toepassing van het Belastingverdrag voor grensarbeiders zijn door Duitsland en Nederland verlengd tot en met het einde van het jaar. Ook de tijdelijke vrijstelling van enkele Duitse sociale zekerheidsuitkeringen is verlengd.
(Bron: Taxence)

Loonbelasting en sociale verzekering

Einde overgangsregeling 30%-regeling in zicht
Sinds 1 januari 2019 is de maximale toepassingsduur van de 30%-regeling teruggebracht van 8 naar 5 jaar. Voor bestaande 30%-regelingen was destijds een overgangsregeling in het leven geroepen. Deze overgangsregeling eindigt 1 januari 2021.
(Bron: AWVN)

Dividendbelasting

Dividendbelasting hoofdkantoren: afrekenen bij de grens
Het wetsvoorstel beoogt het mogelijke verlies van de dividendbelastingclaim tegen te gaan bij verhuizing van hoofdkantoren vanuit Nederland naar het buitenland.
(Bron: PwC)

Btw

Privégebruik auto door buitenlandse werknemer: in welk land betaalt u btw?
In Nederland geldt dat u als ondernemer btw op kosten die betrekking hebben op een auto van de zaak volledig in aftrek mag brengen. Later vindt een correctie voor het privégebruik plaats, waarbij u btw over de kosten die gerelateerd zijn aan het privégebruik moet voldoen. Wanneer u een buitenlandse werknemer hebt, kan het zijn dat u ook in het andere land btw-verplichtingen hebt.
(Bron: BDO)

Buitenlandse belastingdienst om coulance gevraagd met teruggaafverzoeken btw
Enkele dagen voor 1 oktober was de website 'Teruggaaf van btw uit andere EU-landen' van de Nederlandse Belastingdienst slecht of zelfs niet bereikbaar waardoor ondernemers mogelijk niet de deadline konden halen om de btw over 2019 uit een ander EU-land terug te vragen.
(Bron: TaxLive)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.